Op igoedkoopste-verzekering.nl vind je gemakkelijk en snel de goedkoopste autoverzekering voor jouw auto.  Door te vergelijken bij diverse internet verzekeraars de goedkope autoverzekering op basis van jouw persoonlijke situatie. Start snel met vergelijken en bespaar euro’s op jouw autoverzekering.

Op zoek naar de goedkoopste autoverzekering? Verzekeringen regelt men online. Het online afsluiten van je goedkope autoverzekering is snel en gemakkelijk. Maar voordat je een autoverzekering gaat afsluiten wil je wel weten welke verzekering de goedkoopste is.

Hoe vind je de goedkoopste autoverzekering? Je premie ligt onder andere aan welk van het type verzekering je wilt en dus van welke dekking je nodig hebt. Je kan kiezen voor een WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco verzekering. Bepaal eerst welke dekking je zoekt.

Een aantal voordelige autoverzekeraars zijn:

Jouw juiste en goedkoopste verzekering is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en wensen. Als je alleen zoekt naar een allrisk dekking dan heb je een hele andere premie dan wanneer je kiest voor de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Kies eerst je dekking voordat je gaat vergelijken. De dekking heeft veel invloed op de premie.  Via een vergelijking vind je de autoverzekering die het beste bij jou past.

Soorten autoverzekering

In Nederland ben je verplicht om minimaal een WA-verzekering  af te sluiten. WA staat voor Wettelijke aansprakelijkheid. Met een WA-verzekering wordt de schade die jij toebrengt aan anderen gedekt. Als je bijvoorbeeld bij het parkeren een andere auto raakt, wordt de schade aan de andere auto door jouw WA-verzekering gedekt. De schade aan je eigen auto valt dan echter niet binnen de dekking en moet je zelf betalen. Een WA-verzekering is bij alle verzekeraars de goedkoopste verzekeringsvariant, omdat deze een minimale dekking heeft.

Er zijn  drie verschillende soorten autoverzekering. Naast de verplichte WA-verzekering kun je kiezen voor een WA + beperkt Casco of WA + volledig Casco dekking. De WA + volledig Casco dekking wordt ook wel All-risk verzekering genoemd.

Casco verzekering

Een Casco verzekering houdt in dat ook de schade aan je eigen auto wordt vergoed. De  WA + beperkt Casco verzekering dekt bepaalde schade aan je eigen auto. De volgende schades vallen binnen een beperkt Casco verzekering:

– Diefstal van je auto – Brand – Ruitbreuk – Schade door storm – Schade door hagel – Schade door botsing met dieren – Schade bij vervoer van de auto (bijv. per boot of spoor)

Allrisk autoverzekering

Kies je voor een WA + volledig Casco, ook wel Allrisk verzekering dan heb je de meest uitgebreide dekking. De Allrisk verzekering biedt dezelfde dekking als een WA + beperkt Casco verzekering, plus schade die is ontstaan door eigen schuld. Dus ook in de volgende gevallen keert je verzekering dan uit:

– Schade door botsing – Schade door omslaan – Schade bij slippen of van de weg raken – Schade door te water raken

Het volgende moet even in het achterhoofd worden opgeslagen:

Schade die door geen enkele verzekering wordt gedekt is slijtage aan je auto of een plotseling gebrek aan je auto. De premie voor een verzekering met enkel een WA dekking is de goedkoopste optie, maar dus wel met een minimale dekking. Voor een  autoverzekering met een beperkt casco dekking betaal je maandelijks een hogere premie, maar in het geval van schade wordt ook schade aan je eigen auto uitgekeerd. Maar vanzelfsprekend betaal je voor een Volledig Casco verzekering de hoogste premie. Daar staat tegenover dat deze verzekering bijna alle vormen van schade dekt, ook schade door eigen schuld. Hoe hoger de dekking, hoe meer je dus maandelijks betaalt.

De keuze voor een van deze drie verzekeringen kan je laten afhangen van de auto die je wilt verzekeren. Zo kan je ervoor kiezen dat wanneer je auto bijvoorbeeld ouder is dan acht jaar het voldoende is om alleen een WA-verzekering af te sluiten. Of dat wanneer je auto jonger is  dan vier jaar je er voor kiest je auto WA + volledig Casco te verzekeren. Omdat jij bijvoorbeeld vindt dat je auto te veel waard is om eventuele schade zelf te betalen. Het is dus helemaal aan jou of je kiest voor een WA of Wa + volledig Casco verzekering.  Bij een WA + beperkt Casco verzekering is de dekking minder uitgebreid dan bij een Allrisk-verzekering, maar je betaalt dan ook minder premie per maand en veel schade wordt, zoals hierboven uitgelegd, wel door de verzekeraar uitgekeerd.